Knjiga: Iza kulisa

Iza kulisa

Vodič za istraživačke novinare na Balkanu

 

Novinarski tekstovi sa odličnim savetima, istraživačkim pričama, bazama podataka i novinarskim tehnikama će vas inspirisati da prihvatite izazov i počnete da se bavite istraživačkim novinarstvom.

“Iza kulisa” predstavlja zanimljive primere novinarskih tekstova, pojedinačne novinarske uspehe kao i savete i tehnike istraživačkog novinarstva, kao što su intervjui, korišćenje različitih baza podataka... Vodič za novinare pruža uvid u brojne praktične primere, podatke i novinarske vežbe.

Posle velikog uspeha prvog izdanja knjige „Iza kulisa“ na engleskom jeziku koje se odmah rasprodalo, BIRN je odlučio da objavi još jedno - drugo izdanje knjige na engleskom ali i prvo izdanje na srpskom jeziku.

Na osnovu knjige “Iza kulisa”, BIRN svake godine organizuje međunarodnu Letnju školu istraživačkog novinarstva – jedinstvenu u ovom delu Evrope.

Verujemo da će vas dobri novinarski saveti, predlozi, baze podataka, interesantne novinarske priče i raznovrsne tehnike inspirisati da postanete istraživački novinar.

NAPOMENA: Ukoliko želite da naručite više primeraka knjige ili želite da Vaš primerak knjige platite putem fakture, molimo Vas, kontaktirajte nas na jelena.cosic@birn.eu.com
 
  • "Knjiga je odlična ne samo za istraživačke novinare već i za sve one koji izveštavaju i imaju u vidu javni interes. Iza kulisa donosi brojne moguće izvore informacija i kako ih koristiti ali takođe Vas uči da mislite kritično i analitično dok se bavite novinarstvom"

    Nemanja Čabrić, novinar

  • "Iza kulisa je odličan za reportere koji žele da nauče istraživačke tehnike. Ne samo da Vam kaže šta da radite već Vas uči i kako da mislite i sve to sa odličnim primerima."

    Drew Sullivan, urednik, Organized Crime and Corruption Reporting Project

  • "Šila Koronel je jedno od veoma autoritativnih imena u novinarskom svetu danas. Iza kulisa nije samo vodič za istraživačke novinare koji je dugo nedostajao na Balkanu, već je i ozbiljna studija novinarske profesije."

    Remzi Lani, izvršni direktor, Albanian Media Institute

 

O autoru

Šila Koronel je direktorka i profesorka pri Toni Stable centru na Kolumbija Univerzitetu u Njujorku. Gospođa Koronel je osnivač Centra za istraživačko novinarstvo na Filipinima. Centar je istraživao i izveštavao o glavnim društvenim problemima, o vojsci, siromaštvu i korupciji. Pod vođstvom Šile Koronel centar je postao vodeća istraživačka institucija na Filipinima i u Aziji.

Šila Koronel je autorka više od desetine knjiga, uključujući: Pučevi, sekte i kanibali, zbirka reportaža; Upravljivači: Kako bogati i pododno rođeni upravljaju Kongresom; Svinje i ostale nosonje: Korupcija i vlada na Filipinima. Gospođa Koronel je primila brojna priznanja i veoma je poznata po svom radu.   

 

Uslovi otkazivanja:
Knjiga koja je plaćena se ne može vratiti.

Oštećenje robe: isporuke knjiga su osigurane. Svaki oštećeni primerak je neophodno prijaviti na jelena.cosic@birn.eu.com u toku tri dana od isporuke i nova kopija će biti poslata.